people learning

מדוע להקפיד על כלים כשרים והפרדה?

שאלה

שלום הרב למה יש כל כך הרבה חשיבות לאכילה בכלים כשרים? למה אין בהם בטל בשישים במקרה וכלי בשרי שטוף שאוכלים בו חלבי? למה צריך לדייק כל כך ולעשות כל כך הרבה הפרדות שיכולות להעיק?

תשובה

הטעם שנבלע בכלי בן יומו, לעיתים אינו בטל בשישים בתבשיל השני (דהיינו כשאין שישים בתבשיל לעומת הבלוע). ואף שמעיקר הדין, אפשר לתת לגוי לטעום ואם יאמר שאין טעם בשר בתבשיל החלבי, התבשיל כשר גם אם אין שישים חלב כנגד הבשר הבלוע, קיימא לן שבימינו לא סומכים על גוי בזה כמבואר ביורה דעה סימן צח. ואמנם לא אומרים חתיכה נעשית נבלה בכלים, שכל הכלי יחשב לאיסורא ויאסור הכל בגלל הבשר שבדפנות כולן שבלע כעת תבשיל חלבי, ויפליט החלב הטרף לחלבי שמבשל בו כעת, ויאסור אותו. לא אמרינן כך. אך כן אמרינן, שהטעם של בשר שהיה שם, טעון שישים כעת בחלב.