people learning

מה ברכת בצק דק הנאפה כקרקר?

שאלה

בצק שעשוי רק מלחם וממים שאני עושה דק ומוציאה אותו מהתנור והוא קשה ונכסס כמו קרקר. ברכתו המוציא או מזונות? ומה הדין אם אני מוציאה אותו והוא עדיין רך כי יש כאלו שאוהבים ככה. ומי שאוהב קשה מכניס אותו מחר לתנור עוד ויוצא קשה ונכסס. האם הוא מזונות כמו שהיה רצוף בתנור כי מה אכפת לי שעצרתי באמצע? או שכבר חל עליו שם לחם ותמיד יהיה המוציא כדין צנימים. ואם כן, כמה זמן נחשב עצירה לשם לחם שאם היה הפסקת חשמל והתנור נעצר לשעתיים? אשמח לדעת מה הגדר והמדד בזה? תודה רבה

תשובה

זה הכלל- אם נילוש ונאפה לשם כסיסה, מזונות. אם נילוש ונאפה לשם פת רכה, המוציא. גם אם שב אדם אחר והכניסו לתנור כדי לעשות ממנו צנימים.