
מה הדין בבצל פתוח בספק חלביות?
שאלה
שלום הרב, יש לנו בצל פתוח במקרר בתוך שקית ואנחנו לא זוכרים האם נחתך בסכין חלבית/בשרית ולמה שימש האם יש אפשרות להשתמש בחצי בסכין בשקית על מנת להכין מאכל פרווה ( בכלים בשרים ) שיאכל בארוחה בשרית?
תשובה
לספרדים מותר לכתחילה. לאשכנזים לענ"ד יש להתיר מספק ספיקא, שמא הלכה כראשונים שבכלי שאינו בן יומו אין חריף מפליט, שמא הוא בשרי. מידה טובה לחתוך את המקום בו נגע הסכין ולהשליך, כדי להוסיף ספק, שמא הלכה כראשונים שדי בקליפה ולא מפעפע בכולו. ואף שבכל ספקות אלו, הרמ"א החמיר בהיותם בנפרד, יש לצרפם כשהתרחשו יחד להתיר.