people learning

האם סעודה שלישית בערב פסח עם קמח מצה?

שאלה

למה אי אפשר לקיים סעודת שלישית אחרי חצות ולפני שעה עשירית ולברך המוציא וברכת המזון ע"י אכילת לחמניות של פסח שעשויות מקמח מצה, שמעורבב עם מים רותחים בכלי ראשון, ונילוש עם רוב שמן וביצים או עם רוב שמן ודבש, ואח"כ נאפה, ולקבוע על זה סעודה עם בשר ודגים וכיוצא בזה, וכפי שכתב בשמירת שבת כהלכתה, פרק נ"ו, הערה נ'? האם זה כלול במה שכתב הרב זצ"ל לא לאכול דבר אפוי מקמח מצה בערב פסח או שבגלל שזה מבושל לפני כן זה לא כלול בזה?

תשובה

א. לכתחילה יש לאכול סעד"ש אחרי תפילת מנחה (זולת שיטת ר"ת) ב. יועיל בעיקר לאשכנזים, משום שספרדי יצטרך עבור קביעת סעודה לאכול כמות גדולה מאד של 216 גרם עוגה כזו ג. כיוון שעיקר ההכנה היא על ידי אפיה, נראה שאינה כמבושלת אלא אפויה. וכפי שעל ביגל אמריקאי מברכים המוציא כדין אפוי, אף שנחלט ברותחין בהיותו בצק.