people learning

שווארמה: גוי המגלף בשר נחשב מבשל?

שאלה

בעניין בישול עכו"ם בשווארמה, אם גוי הוא זה שמגרד את הבשר זה נחשב מבשל? או שכיון שהיהודי שם את כל הנתח על הגריל זה עיקר הבישול?

תשובה

אפשרות א. משום שהבשר שגירד כעת, לא נצלה בשל היהודי שהניח בבוקר את הגוש על המוט, אלא בשל הגירוד שהגוי גירד קודם לכן. אמנם בדיעבד, יש להתיר לספרדי מצד ספק ספיקא, שמא הלכה כרמ"א שדי בהדלקת האש, ושמא הלכה כמאן דאמר שפחות שלנו שאני, מצד קנויות ומצד בית היהודי. כולי האי ואולי.