people learning

מדוע טפלון כשר לפסח אך לא בבשר וחלב?

שאלה

שלום לרב. מהו ההסבר לכך שכלי טפלון ניתן להכשיר לפסח אך לא ניתן להכשיר כשנטרף בבשר וחלב ?

תשובה

אין הבדל ביניהם. אם השתמשו בו פעם אחת ללא שמן כלל (בב"ח בן יומו), אשכנזי אינו יכול להכשירו. אם השתמשו בו רוב הפעמים ללא שמן, ספרדי לא יכול להכשירו. כשרוצה להעביר מבשר לחלב, או כלי חלבי שבלע בשר כשאינו בן יומו, או לפסח, ובלעה בנוזל, די בהגעלה משום שהיתרא בלע. כשרוצה להכשירה מבשרי שבלע חלבי בעודו בן יומו, אינו יכול, משום שאיסורא בלע ויש קצת נוזל בעלמא.