people learning

האם יש לחשוש לחרקים ברסק וקטשופ?

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול בקשר למאכלים שנתפסו כמוחזקים ללא חרקים, כמו קטשופ, רסק עגבניות וכדומה, א. האם עושה נכון מי שבודק אותם במעבדות וכדומה ב. האם, לאחר שבדקו ומצאו שיש שם המון תולעים צריךלהימנע מאכילתם? ג. האם יש הבדל בין דברים כמו רסק וקטשופ שהם סהכ מוצרים תעשייתיים שלא היו עושים אותם עד לפני 100 שנה ולכן לא ניתן לקבל חזקה בדבר נקיונם מחרקים לעומת נניח הרינג שכן היה קיים בעבר. תודה (לא ידעתי אם זה מתאים לכאן או לאמונה, מחילה)

תשובה

א. מידת חסידות. ב. תלוי במה מדובר. לא כל חיידק הוא בגדר שרץ. ג. אין הבדל. יש הגדרות עקרוניות של מיעוט המצוי וכד'.