
מה הדין בהכנת טחינה בשבת?
שאלה
שלום הרב. בעניין הכנת טחינה בשבת - נהיה לי סלט. ידעתי שאסור, ואז שמעתי שמותר, ואז שאסור לאשכנזים ומותר לספרדים, ואז שמותר רק ממש לפני הסעודה... מה נכון? ואם הכינו את הטחינה לפני שבת, והטחינה *מוכנה* ואפשר לאוכלה כמות שהיא. וגם אכלו בליל שבת. אבל בבוקר שבת רק רוצים להוסיף מעט מים כי זה התגבש במקרר. או רק מעט טחינה כי זה יצא דליל מדי. או רק מעט מלח. מותר? תודה.
תשובה
אם רוצים לצאת ידי כולם, אפשר להכין במים רבים וחמימים, בבת אחת, כך שהיא תהיה רכה לכל אורך התהליך, ולשים את המים או הגולמית בסדר הפוך מהרגיל (ראשון או אחרון), וגם לערבב בצורה שונה מהרגיל.