
חשש דם בעוף מבושל, מה הדין?
שאלה
שלום לכבוד הרב. בישלתי משולשים מחפוד בבית הוריי. בחלק התחתון של המשולשים (איפה שהעצם), היה נראה ממש כאילו יש הרבה דם. אימי אמרה שזה מח עצם, אבל אני לא יודעת ממש אם לסמוך על זה כי הם פחות מקפידים על דקדוקי כשרות מאיתנו (לדוגמה לא בוררים אורז, ענייני עלים ירוקים וכו'). העוף כעת בתנור ולא הספקתי לצלם כדי לא ליצור אי נעימות. האם יש חשש לדם צרור? האם העוף מותר באכילה? תודה כבוד הרב.
תשובה
לספרדים, בהנחה שיש שישים בתבשיל כולו לעומת הדם לאחר בישול, חותך האיזור עם הדם הצרור, וזורק, ודי בזה להתיר את כל התבשיל, כולל חתיכת העוף שממנה חתך את הדם הצרור. לאשכנזים, אם ביתר העוף לנתחיו, ומצא דם צרור אחרי בישול, אזי החתיכה כולה (שוק למשל) יש לזרוק. ושאר התבשיל מותר רק אם יש שישים בתבשיל לעומת כל השוק שנזרק.