people learning

מה הדין בעוף שמוציא דם בטיגון?

שאלה

התחלנו להכין עוף במחבת, ויצא מכמה חתיכות דם. כנראה כתוצאה מחיתוך בעצם/מות (לפני הטיגון). מה ניתן לעשות עם העוף? אפשר לחתוך את האזור שממנו יוצא הדם? והאם צריך לשטוף את העוף?

תשובה

לחתוך ולזרוק מה שצרור קודם בישול. אם מדובר במוהל- כשר. בדם צרור בבשר והבחין לאחר שבישל- לספרדים, בהנחה שיש שישים בתבשיל כולו לעומת הדם לאחר בישול, חותך האיזור עם הדם הצרור, וזורק, ודי בזה להתיר את כל התבשיל, כולל חתיכת העוף שממנה חתך את הדם הצרור. לאשכנזים, אם ביתר העוף לנתחיו, ומצא דם צרור אחרי בישול, אזי החתיכה כולה (שוק למשל) יש לזרוק. ושאר התבשיל מותר רק אם יש שישים בתבשיל לעומת כל השוק שנזרק.